Количка 0
Нямате добавени продукти в количката.
en

Твердост/мекота на матрака

Твърдите матраци (ортопедични) са подходящи за хора с наднормено тегло, страдащи от заболявания като дискова херния, дископатия, шипове или болки в кръста и гърба. По-твърдите матраци допринасят за удобство по време на сън, тъй като поддържат гръбначния стълб в хоризонтално положение, като мускулатурата остава в пълен покой.
Меките матраци (анатомични )са предназначени за хора без здравословни проблеми и са предпочитани заради това, че са по-удобни, освен ако не предпочитат по-твърдите. Точната степен на твърдост може да се види в параметрите на матрака, отбелязани от производителя.
Експертен съвет: Преди закупуване, изпробвайте матраците които купувате, за да усетите дали те са удобни и подходящи за Вас. Важно е да се уверите дали матраците поемат формите и извивките на телата Ви и дали се напасват към Вашия начин на сън.

Ако двамата партньори имат различни предпочитания за твърдостта на матрака, може да изберете матраци с различна степен на твърдост на двете половини, за да се радвате на комфорт и приятна почивка.