Количка 0
Нямате добавени продукти в количката.
en

Тип на матрака

Еднолицевите матраци са с вградена метална или дървена рамка и се използват само едностранно, поради което по-бързо се амортизират. За тях е характерно, че са с по-голяма твърдост от двулицевите. Като покупка излизат по-евтино, защото се закрепват директно за леглото, като трябва да имат 6 опорни точки с леглото.
Двулицевите матраци имат две лица - обикновето едното е лятно, а другото зимно. Необходимо е използването на подматрачна рамка за правилното му функциониране. С нейна помощ се избягва хлътването и износването на матрака, постига се добра вентилация и издръжливост на матрака.Двойнолицевият матрак и подматрачната рамка следва да се разглеждат не като отделни елементи, а като система за сън.
Детските матраци са специално изработени и съобразени с изискванията и нуждите на подрастващия организъм. Съчетание на ортопедичните качества от екологични чисти, естествени материали, които не предизвикват алергии.
Топ матраците са с дебелина 6 и 8 см. И са предназначени за хора, които нямат възможност да подменят матрака си в момента. Това е за тях едно временно решение. Освен това се използват и в случай, че матракът, който сте закупили не Ви е удобен. С топ матракът може да разреши този проблем. Поставя се върху наличния матрак за по-голям комфорт. В случай, че стария матрак е мек, изберете топ матрак от дунапрен и по този начин ще го направите по-твърд. Ако пък е твърд, може да изберете топ матрак от мемори пяна, за да повишите анатомичността му и допринася за енергомичната позиция на тялото.