Когато пътуваме и се наложи да отседнем в хотел, всеки от нас с основание очаква да намери пълно удобство и комфорт. Нерядко хотелите буквално се надпреварват в създаването на луксозна, красива и дори тематична среда, която ни пренася в отминали векове или подпомага релакса ни сред природата.

При все това, в обзавеждането трябва да се предвидят различните по ръст, тегло и изисквания клиенти, които използват леглата. Тогава проветривия и хигиеничен матрак с оптимална мекота, който е със средна твърдост, подходяща за различни категории гости, е най-доброто решение.

Същевременно собствениците на хотели знаят още колко неща е необходимо да съобразят, за да бъде обзавеждането им функционално и изгодно като инвестиция. Въпреки грижовния персонал, е добре повърхностите на матраците да не се зацапват лесно и покритието да бъде здраво и трайно, за да може голямо количество леглова база да се поддържа с минимални усилия. Възможно е да инвестирате в топ матраци, които да запазят по-дълго здравината на основата, като същевременно добавят комфорт на гостите на хотела.

Специална категория са собствениците на СПА хотели. Гостите, които се грижат денем за тялото си чрез различни процедури с право очакват после да отпочинат на ортопедични матраци, съобразени с вероятността на тях да спят хора със заболявания или скорошни травми.

В много случаи добро решение е закупуването на основи за хотелски легла. Вместо подматрачна рамка с напрегнати летви, която използваме у дома, основата за хотелски легла съдържа стабилен пружинен пакет, който издържа на дълготрайните и сериозни натоварвания при употребата им. Висококачествените дамаски не позволяват изпотяване, предпазват ни от акари и не генерират статично електричество. Рамката на хотелската основа обикновено е покрита с обезшумяващ слой олекотен филц, следван от слой иглонабит латексиран филц, чрез които се приглушават и омекотяват вибрациите. При необходимост много от хотелските основи могат лесно да се съединят и да се трансформират в удобни спални, което е подходящо в обзавеждането на хотели, вили и къщи за гости.

Закупуването на голямо количество матраци и честата им подмяна ни задължава да се спираме на утвърдени фирми с име в областта на това производство, като гаранцията и гъвкавостта на тяхното отношение към клиента ще задоволи нашите стандартни и понякога нестандартни изисквания.