✚ ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ

Промяната и непрекъснатите подобрения са в ДНК то на нашата компания. Водени от иновацията, с нашите продукти получавате най – новите достижения в световен мащаб по отношение на материали, технологии и гарантирано качество. Не просто модел който се продава, а цялостна концепция от изделия с иновативни материали и технологии проектиращи крайни решения за почивка и релакс на Вашето тяло. Не просто матрак, а наслада от добрият и здравословен сън с НАНИ.

В 21 век – няма матрак без пяна, както не съществува и удобен и комфортен матрак без комфортна и високо технологична пяна.

ПЯНА – пенополиуретан разпенен на водна основа по специална компютъризирана и автоматизирана технология. Твърда, мека, термоактивна, устойчива или по – евтина – в комбинация придават на продукта необходимите полезни, дълготрайни и  необходими свойства.

И за да може да реализираме желанието си НАНИ да са матраците с най – добри експлоатационни показатели се доверяваме на букета от сертифицирани пени от най – големия производител на пенополиуретан в региона KOVAFOAM.

MEMORY ПЯНА – ТЕРМОАКТИВНА

memory foam

Високотехнологична термоактивна „умна“ пяна на водна основа с висока плътност и отлични ергономични показатели.

Реагира на натиск и същевременно има способността да се влияе от температурата. В контактната с тялото зона на матрака поема/следва извивките на Вашето тяло, а следствие абсорбираната телесна топлина се омекотява допълнително съразмерно силата на контакта. В резултат фино и елегантно разпределя тежестта върху цялата повърхност. Предоставя перфектна хоризонтална опора и индивидуален комфорт без точки със свръх напрежение водещи до продължително притискане на меки тъкани, кръвоносни съдове и костна система елиминирайки напълно отрицателните  сигнали от нервната система за неудобство и дискомфорт по време на сън. Гарантирана постоянна, равномерно разпределена опора на тялото и при смяна на позицията. Намалява въртенето по време на сън с до 80 % предоставяйки здрав и спокоен сън.

MEMORY FOAM за НАНИ матраци от KOVAFOAM се произвежда по рецепта при която пяната не „замръзва“ при неестествено ниски температури на ползване.

HIGH ELASTIC ПЯНА

high elastyc foam

Високоеластична пяна с високи експлоатационни характеристики произтичащи от технологичните особености на материала.

HIGH ELASTIC FOAM е разпенен на водна основа многокомпонентен пенополиуретан при съвременна непрекъсната компютъризирана технология на производството. Процеса гарантира постоянно качество и еднородност в целия обем при проследимост от леене, формоване до влагането в продукта. Резултата от заложената формула е пяна с плътност по – висока спрямо традиционно утвърдените норми.

Независимо от силата и честотата на натиск подсилената многоклетъчна структура осигурява многократна и дългогодишна възвръщаемост.

Отворените микро капсули пропускат безпроблемно въздуха по периферията и в дълбочина. Вентилацията премахва влагата и елиминира предпоставките за развитие на микроорганизми и бактерии. Предоставя подходяща експлоатационна температура.

Функционално HIGH ELASTIC FOAM наподобява работата на множество индивидуални микро пружини в едно цяло.  Предлага отлична ортопедичност. Еластичността оставя чувство за комфорт и мекота. Представлява най -  правилна опора за костната система и цялото тяло по време на сън и отмора. По време на дългогодишната традиционна експлоатация повреди са изключени.

PENO ELASTIC ПЯНА

penoalastyc foam

Многокомпонентна полиуретанова пяна на водна основа произвеждана при непрекъснат процес на леене и пълна проследимост. Компютъризацията и съвременната технология предоставят материал с твърдост според потребностите при необходимата висока плътност и оптимална въздухопропускливост.

Сърцевината от PENO ELASTIC FOAM е изключително издържлива на продължителни натоварвания. В експлоатационния период не старее и не променя свойствата си. Микро структурата способства еластичността като повърхността е мека и комфортна на допир. Умерената твърдост отнема напрежението от костната система и тялото. Отворените клетки допускат свободно преминаване на въздух. Той премахва влагата отлагана по време на експлоатацията. Прави средата неподходяща за развитие на микроорганизми.

Матрака с PENO ELASTIC FOAM предлага стабилност, пълноценна почивка и възстановяване на тялото при дълъг и здравословен сън.

ДЕЛИМ РЕВЕРСИВЕН ЦИП

cip

Развитието на моделната гама при матраците преминава през калъф с делим реверсивен цип. Той увеличава многократно функционалността и прави експлоатацията лесна. Задължителен елемент е в случаите на астма и алергия. Позволява на калъфа да се сваля и почиства многократно при нужда, а възможността за разделяне на две части прави процеса приложим при големи размери и в домашни условия.

В НАНИ МАТРАЦИ използваме ципове със пластмасова спирала. Възможността за отделяне на окиси и др. при употреба на вода и  почистващи препарати е изключена. Системата е напълно безшумна и е „скрита“ под текстилна декоративна лента елиминираща евентуална закачане, контузия или одраскване по време на експлоатация. Заедно с машинката с голям размер в моден цвят и с брандирано лого на марката завършват елегантно линията на матрака.

LATEX LIKE ПЯНА

LATEX LIKE FOAM e специално произвеждана от KOVAFOAM за индустрията за съня. Към разпенен полиуретан чрез възможностите на съвременната технология се добавят положителните свойства на популярния LATEX материал. Резултата е дишаща, еластична и издръжлива пяна + плътността, мекотата и комфорта характерни за LATEX.

Силната хигроскопичност, лошото вентилиране в материала, познатото ронене по повърхността, остатъчната миризма при допир и разпадане на структурата познати при LATEX отсъстват напълно.

Производството се извършва на съвременна непрекъсната компютъризирана линия за разпенване на водна основа. Добавените към традиционно използваните  материали множество допълнителни компоненти доближават плътността до технологично високите норми за LATEX. Освен гарантираната експлоатационна издръжливост и дълготрайност материала притежава и оптимална  поддържаща сила при лежане. Отворената микро структура на клетките осигурява проветривост и вентилиране. Постоянно свежия въздух в дълбочина елиминира влагата и средата за развитие на микроорганизми.

Способства поддържането на оптимална температура за сън.

LATEX LIKE FOAM предлага мекота при засилена еластичност. Повтаряемостта на извивките при ползване, усещане за плътно и цялостно поддържане без точки на свръх напрежение. Обгръща тялото, разпределя тежестта и дава комфортно усещане при по – малко въртене за непрекъсната почивка. Гарантира дълъг и спокоен сън.

SPUN BONDED МЕМБРАНА

SPUN BONDED се произвежда от 100 % PP. Благодарение на развитата технология може да наподобява от фин сатен, през класически нетъкан текстил до груба плетена материя. 

Разнообразните физически свойства му отреждат широко присъствие в индустрията за Съня.

В НАНИ най – често изпълнява функцията на технологична завършваща или разделителна мембрана. Спомага процесите на производство. Придава здравина във вътрешността на матрака.

Прилагането му не влошава, а подпомага функционирането на меките и комфортни материали с който взаимодейства. Способства преминаването на въздух и не задържа влага. Предлага „пасивна“ положителна среда за сън.

SUPER SOFT ELASTIC ПЯНА

KOVAFOAM е Специалистът в производството на супер омекотени пенополиуретани. Контрол и Качество. Технология и иновация!

SUPER SOFT ELASTIC FOAM се влага в най – външните контактни с тялото слоеве на матрака. Придава първоначалното визуално и физическо впечатление от модела. Технологично „работи“ при утежнени условия – не голяма дебелина, свръх натиск, непостоянна температура и в следствие предпоставки за пропадане и отлагане на влага.

Поради това експлоатационно SUPER SOFT ELASTIC FOAM отговаря по показатели на най – новите и доказали се материали. Високата плътността на пяната гарантира многократна и дългогодишна възвращаемост. Осигурява ергономичност на матрака. Разпределя равномерно тежестта на тялото върху повърхността. Разсейва напреженията и в резултат предлага условия за дълъг и спокоен сън.

Структурата е съставена от множество отворени, омрежени в едно цяло клетки. Така по периферията и в дълбочина въздуха циркулира безпроблемно отнасяйки влагата и премахвайки условията за съществуване на микроорганизми. Осигурява свеж въздух и подходяща експлоатационна температура.

Свръх еластичността на микро клетките предоставя чувството за мекота на сетивата при постоянна опора на цялото тяло. Пълното отпускане придава нови измерения за комфорт по време на сън.

POLYFLEX ПЯНА ОТ KOVAFOAM

В конструкцията на матрака освен способстващи комфорта и добрия сън материали се влагат и такива поддържащи здравината, дълготрайността и правилната му форма.

За тази цел най – често се използва полиуретанова пяна с висока плътност и умерена твърдост. Присъства като конструктивен или обезшумяващ елемент във всички модели от висок клас. Оформя бордове, технологични мембрани и пълнежи, точки свързани с прекомерно напрежение и преходи между материи с различна твърдост и здравина.

За да сме сигурни в добрия резултат ние в НАНИ матраци използваме POLIFLEX от KOVAFOAM – материал с винаги еднакво и гарантирано качество, необходимост продиктувана от взаимодействието му със специализирани, твърди или допълнително омекотени, термоактивни и др. материи.

POLYFLEX притежава множество и разнообразни физически свойства - здравина на допир, издръжливост при натиск, еластичност, дълготрайност и устойчивост на стареене. Произвежда се по съвременна многокомпонентна технология на линия за непрекъснато леене с материали от световни лидери. Структурата от безброй отворени клетки /пчелна пита/ предоставя необходимата функционалност и експлоатационна сила. Емитира действието на множество пружини, като същевременно пропуска през себе си количеството въздух необходимо за вентилиране на вътрешността. Износоустойчивостта при достатъчен комфорт  е гарантирана.

Отредената второстепенна роля на POLIFLEX от KOVAFOAM в матрака е обратно пропорционална на качествата който той притежава. Не влошава а подсилва дейността на множеството функционално заобикалящи го по – скъпи или по – прокламирани материали.

МИКРОФИБЪРНА МЕМБРАНА |VISTIPA TEXTILE мембрана|

Фин полиестерен текстил от 100 %  PES. Гладка  материя с голяма здравина. Обвива плътно сърцевината на матрака. Преплъзва и не набира калъфа по време на сън. Представлява мембрана не пропускаща замърсявания и микроорганизми. Пасивна е и не задържа влага. Същевременно въздуха преминава вентилирайки в дълбочина. Способства експлоатацията и улеснява манипулациите.

✚ ИЗПОЛЗВАН ТЕКСТИЛ

Външния вид и докосването до материята са първоначално определящи при избора. Правило е, че Окото „купува“ като необходимото време за решение след визуално одобрение е само 4 секунди. Затова в нашата колекция от модели освен на физическите и емоционални качества отделяме и подобаващо  внимание на положителното впечатление от първоначалния изглед и докосване доверявайки се на световния лидер в иновациите и производството на дамаски за матраци BEKAERT DESLEE.

МАРГАН

margan MARGAN - по – фина, по – мека, по – луксозна - дамаска завършваща The BEST моделите матраци на НАНИ. Материята е съставена от супер фина прежда с ясно изразен луксозен двуцветен жакардов дизайн.  Синтетичните влакна притежават хигиенни и функционални предимства като не задържат и същевременно ефективно и бързо придвижват влагата оставайки повърхността с усещане за сухота. Подобрява дишането на матрака имайки благоприятен ефект върху климата за сън дори и при повишена влажност при хора с наднормено тегло. Тестовете показват, че структурата на MARGAN способства отделянето на замърсяванията правейки го лесен за поддръжка.

Свръх дебелия и плътен плат запазва целостта си и способства правилната форма на матрака дори и при екстремна дълготрайна експлоатация от тежки хора. Има добри антистатични свойства  

MARGAN е подходящ за хора високо ценящи лукса и мекотата при здравословна среда в своята спалня.

CASHMIRE

cashmere

Една от най – скъпите и луксозни естествени текстилни материи от животински произход позната и ценена още в древността. Добивана от подходящи породи животни в определени географски райони. Изделията от кашмирена вълна са уникално фини, меки, топли и приятни на допир.

Технологията за производство на CASHMIRE за матраци НАНИ съчетава естествен продукт и вискозни влакна, допълвайки и запазвайки положителните свойства на материалите. В резултат – текстил с нежен и деликатен допир към кожата и усещане за мекота и комфорт. Освен характерната здравина, спиралната и обемна структура на влакната притежава и  висока степен на топлоизолация.

CASHMIRE поддържа топлинния баланс на тялото по време на сън като прави матрака приложим за всеки сезон. Пропуска въздух и благодарение на естествения произход не задържа влага. Средата за сън е суха през лятото и топла през зимата. Придава усещане за свежест и мекота.

AYI WHITE

ayi white

Дамаска от висок клас с детски мотиви – адаптирана към нуждите и спецификата на ползване при новородените. Конструкция от дълготрайни синтетични влакна с антистатични свойства допринася за множество функционални и хигиенни предимства. Способства движението на въздух в дълбочина. Не задържа влага в структурата на дамаската и в резултат пълна липса на разлагащи процеси отключващи алергии. Суха среда за сън.  

Поддържа топлинния баланс на детското тяло като абсорбира и отдава топлина създавайки комфортна температура за сън.

Текстила понася съпътстващите експлоатацията многократните  light почиствания запазвайки свойствата, целостта и здравината си. Тe елиминира влагата, възпрепятства задържането на прах и предлага постоянно здравословна среда. Остава комфортно мек за гарантирано спокоен сън.

ALOE VERA

aloe vera

Лечебните свойства на Алое Вера върху човешкото тяло са познати още от древността. Гелът извличан от листата на растението поддържа естествения  баланс на кожата като я омекотяване и регенериране.

Третирания с екстракт текстил е мек, нежен и хипоалергенен. Повишава имунната защита на организма.

Алое Вера е естествено отбягвана от бактерии, микроорганизми и акари. Не способства за развитието им и в резултат не допринася за отключването на алергии в обкръжаващата ни среда.

Здравословна и успокояваща среда за здрав и спокоен сън.

ANTI ACARIAN

antiakaren

Домашните акари са паразити невидими с просто око. Съществуват на топло, влажно и тъмно и при достатъчно храна. Идеалната среда за развитието им е Вашия стар и незащитен матрак. Причиняват трудно излечими дихателни заболявания /астма/ и алергии.

ANTI ACARIAN е успешния текстил в борбата с микроорганизмите. Формулата на употребените синтетични влакна не представлява среда за развитие и отблъсква акарите. Еластичността им води до самопочистване от отпадналата от тялото по време на ползване мъртва кожа и коса от повърхността на матрака лишавайки ги от подходяща среда за развитие и храна.

Конструкцията способства естествената вентилация както в текстила така и в сърцевината. Матрака остава сух и свеж, антибактериален и антиалергичен, а средата за сън – гарантирано здравословна.

SILVER ACTIVE PRO + ALOE VERA

silver activ and aloe vera

Изключителен завършек за Вашия матрак от здрави, меки и фино преплетени жакардови влакна  с добавени естествени материали с положително влияние върху съня – SILVER + Aloe Vera. Доказано качество със сертификат от BEKAERT DESLEE.

Контролирано отделяните сребърни йони от втъканите в материята нишки оказват силно антибактериално въздействие като потискат развитието на бактерии, микроорганизми и акари. Способстват кръвообращението и движението на течности в организма. Разпределят равномерно температурата. Отвеждат статичното електричество. Средата е без миризми и отблъсква праха. Благоприятно въздействие при алергии и възпаления.

Третирания с Алое Вера текстил притежава лечебни свойства. Има меко и успокояващо въздействие върху кожата. Благоприятно влияе върху имунната система и ускорява оздравителните процеси в организма. 

Конструкцията способства вентилацията както в самия плат така и в дълбочина на сърцевината. Способства движението и изпаряването на влага създавайки комфортна среда за сън. 

Комбинация от материали с доказано положително въздействие и дълготраен ефект за спокоен и дълготраен сън.

ADAPTIVE

adaptive

ADAPTIVE – бъдещето е при нас - дамаска за матраци с голяма здравина и вложени меки и комфортни материали с термо регулиращи свойства от BEKAERT DESLEE.

Според проучванията термо физичния комфорт по време на сън е ключов фактор за добрата нощна почивка. Съня преминава през множество термо фази (PCMs) от понижение при заспиване до нормализиране чрез постоянно компенсиране от тялото на температурата на заобикалящата ни среда.

ADAPTIVE с вложените в него „умни“  термо капсули абсорбират излишната топлина по време на заспиването и я отдават или приемат при нужда. В резултат съня настъпва бързо. При нормални условия температура е балансирана в оптимални граници без претопляне или изстиване. Потене за охлаждане или силно и ритмично съкращаване на мускулите /треперене/ за затопляне отсъства. Сънят е непрекъснат през цялата му продължителност.

ADAPTIVE активно термо адаптира средата по време на сън превръщайки го в продължително релаксиращо и зареждащо удоволствие.

POMEROL

pomerol

Нежност, комфорт и изискана визия в текстил от фини полиестерни влакна с голяма здравина. Осигурява задължителните мекота и чистота за всеки високо качествен матрак. Повърхностната визуална и физическа дълготрайност е гарантирана от допълнителната антипилинг обработка на текстила. Придава чувство за визуален лукс  и „мека“ топлина.

POMEROL е текстила завършващ най – достъпните и оборотни модели на матраци НАНИ

Конструкцията от здраво сплетени нишки по иновативна технология с множество въздушни кухини осигурява циркулирането на големи количества въздух както през вътрешността на матрака така и около самите влакна в структурата на тъканта при запазване на оптималната за сън температура. В резултат – вентилирано ядро в дълбочина без предпоставки за отлагане на влага и фин и мек завършек в контактната с тялото зона предлагащ винаги суха и комфортно подходяща опора за гарантирано спокоен сън.

MAXIME

maxime

Комбинация на памук и полиестер в съотношение подходящо за матраци. Здрав и същевременно мек текстил  с изразени термоизолиращи свойства. Пухкавата структура на влакната задържа топлина с оптимална температура за сън при постоянно движения на въздуха.

Дрениращите качества способстват абсорбирането на  телесна влага и чрез постоянна вентилация в структурата я поддържа в минимални граници. Поради това средата е и функционално неподходяща и за развитие на мухъла и плесента.

MAXIME позволява на кожата да диша. Осигурява чувство на прохлада през лятото и топлина през зимата създавайки комфортен микроклимат за сън.

COOL FADE

cool jade textile

COOL FADE - Комбинация от меки и обемни хипоалергични влакна изтъкани в 3D структура. Контролира замърсяванията и преминаването на влага. Придава изтънчена визия и здравина.

✚ ИЗПОЛЗВАНИ СИСТЕМИ

ДВОЙНОЛИЦЕВ

двойнолицев

В световен мащаб двойно лицевата структура при матраците е функционално наложена и единствено търсена и предлагана. Дължи се на множеството преимущества спрямо съществуващите в България еднолицеви матраци.

Матраците без вградена рамка лесно се манипулират и обслужват. Дишат. При пренасяне се сгъват и дори рулират.  По бавно се амортизират и износват. Лесно се рециклират. „Обръщането“ дава на потребителя възможност да експлоатира пълноценно заложения в матрака материален и експлоатационен ресурс. Стойността им е по – ниска от тази на еквивалентен еднолицев матрак.

Много от моделите са със сваляем калъф с цип, което улеснява почистването.

В миналото двулицевите матраци са се отъждествявали с вълнен пълнеж за зимата и памучна вата за лятната страна. Днес се влагат кухи силиконизирани влакна. Те са пасивни – не реагират, не излъчват, не поемат влага и не се разграждат. В контактната с тялото зона предлагат чувство за мекота. Не топлят или изстудяват, а приемат и поддържат комфортната за тялото топлина. Позволява на въздуха преминавайки да предоставя свеж въздух по време на сън.     

Задължително условие за правилната експлоатация на двулицев модел матрак е употребата на подматрачна рамка.

POCKET SPRING СИСТЕМА

pocket spring

Системата от спирали е известна и патентована от американска фирма в началото на миналия век. Поради по – сложната технология на производство и произтичащата висока цена първоначално не получава популярност. След внедряване на машинното производство POCKET SPRING навлиза и в Европа.

За времето си носител на иновативността е конструкцията на системата.

Текстилните джобове създават едно цяло от метални спирали. Всяка една от тях „работи“ независимо спрямо точковия натиск на тялото. Меката материя осигурява почти пълна безшумност. Малкия диаметър на пружините води до по – фино напасване на сърцевината към извивките на тялото. Упората е равномерно разпределена по цялата площ и се доближава експлоатационно до сърцевините от висококачествена пяна.

Във времето технологията се доразвива чрез намаляване или увеличаване на диаметъра, добавяне на различни зони на твърдост във височина или нареждане на няколко реда. Известни са дори и недобри практики целящи понижаване на цената чрез намаляване броя на спиралите например.

POCKET SPRING SYSTEM за НАНИ матраци се произвеждат на най – новите и модерни машини от американски производител при пълно спазване на технологията.

SPRING СИСТЕМА

Системи от стоманени пружини съединени в едно цяло. Технология използвана за сърцевина на матраци още през 19 век. Доразвивана и усъвършенствана и до днес. В зависимост от комбинацията на тип, диаметър, дебелина на телта, степен на закаляване и съотношение с други материали предлага различен комфорт по време на сън.

За да може моделите на НАНИ да са актуални и в крак с последните тенденции при матраците с пружини ние разполагаме с технологии за производство на  SPRING SUSTEM от най – добрите световни производители. Предоставяме качествени пружинни сърцевини и на други производители на матраци.

7 ЗОНОВА POCKET SPRING СИСТЕМА

7 zone pocket spring

Условно, профила на човешкото тяло в хоризонтална проекция  се дели на 7 редуващи се вдлъбнати и  изпъкнали зони. Това са местата около глава, рамена, кръст, долната част на гърба, бедра, зона около колена и ходила. Разликата във височина между две съседни зони достига 4 и повече сантиметра.

За да може повърхността на матрака да е оптимално пригодна за сън към този релеф, POCKET SPRING се доработва чрез напречно зониране. В конструкцията на сърцевината се редуват твърди и по – меки участъци, широчината на който е съобразена с тази при зоните на човешкото тяло. Това се постига чрез вграждане на пружини с различна твърдост. Меките зони отговарят на изпъкналите части. Това им дава възможност да потънат повече в повърхността на матрака по време на сън. От своя страна твърдите зони на матрака поемат и обработват „вдлъбнатите“ части на тялото. Индивидуалната работа на всяка една от пружините елиминира „острия“ преход между две зони.  За хората предпочитащи пружинния комфорт 7 зоновата POCKET SPRING SYSTEM предоставя оптимално хоризонтирана повърхност без точки на напрежение за здрав и спокоен сън.

BONNELL SPRING SYSTEM

bonnel spring system

Технологията е измислена и патентована през далечната 1875 година в Америка. Наложена изключително бързо поради непознатата за времето си иновативност.

Представлява конструкция от закалени двойноконусни пружини.

Променливия диаметър във височина дава добър комфорт на тялото. Усъвършенстваното с метални спирали захващане между пружините добавя дълготрайност. Машинното производство сваля себестойността. Конструктивно заложената проветривост в дълбочина осигурява необходимата здравословна среда за сън.

В резултат индустрията разполага с не особено модна към момента бюджетна сърцевина за матраци, която в комбинация с подходящите материали може да предоставя достатъчна ортопедичност или максимална мекота по време на сън. 

ВГРАДЕНА ДЪРВЕНА РАМКА

wood frame

Дървената рамка е неделима част от класическия български еднолицев матрак. Влаганата дървесина в НАНИ матраци отговаря на FSC – сертификат за проследимост.Добива се от райони залесени и предназначени за стопанска цел. Детайлите са фасонирани от промишлено изсушен иглолистен материал. Преминават щателна техническа проверка за дефекти и неравности. Сглобяват се на линия при спазване на конструктивната дисциплина.

Технологията предлага чистота и екологичност във вътрешността на изделията. Последващото просъхване на материала и отлагане на влага във вътрешността е сведено до минимум.  Експлоатационни паразитни шумове от взаимодействието на дървените елементи са изключени.

Необходимата здравина се постига чрез сдвоена конструкция.

Стандартно размера на рамката за еднолицев матрак е с 1 см. по – малък от посочения на етикета. Подходяща е за захващане към механизъм за повдигане. Гаранция за продължителната и безпроблемна експлоатация на еднолицевия матрак е достатъчната и устойчивата упора на рамката по време на експлоатация.