Всички помним старите пружинени легла на нашите баби. Освен, че прекрасно ставаха за батут (докато не ни хванат и накажат), пружините имаха свойството с годините да провисват така, че вече не можехме да ги ползваме без болки. Някои ентусиасти започнаха да цитират японската култура и опитаха за по-здравословно да спят на земята, но реално светът се движи напред и съвременният зает човек не може на зряла възраст да усвоява навици, пределно далечни и странни...

За щастие в наши дни матраците съчетаха удобството на гъвкавата спална повърхност с необходимата твърдост, която предпазва от изкривяване и болки гръбначния ни стълб. Подматрачните рамки гъвкаво, но и стабилно поемат натоварването, а пълнежът на матрака омекотява зоната ни на сън. Какво повече може да се желае?

Оказва се, че може. Всеки от нас, дори и по-пълничките, имат своите „неудобни кости”, на които ни убива, като легнем в определена поза или когато прекараме на леглото няколко часа. За съжаление с такова преживяване понякога може да ни разочарова дори матракът в луксозен хотел.

Разбира се, вече е помислено и по този въпрос. Едно много добро и изгодно решение, което предлагат матраци НАНИ, е матракът със 7 зонова POCKET SPRING система. Можем да разделим човешкото тяло на седем зони, които най-общо са глава, рамена, кръст, долната част на гърба, бедра, зони около коленете и ходилата. Изчислено е, че между нивата на съседните зони има 4 или повече сантиметра.

Тази пружинна система се състои от участъци с по-меки пружини, които поемат по-тежките и обемни наши части, като твърдите зони на матрака поддържат кръста, коленете, шията ни. Разбира се, ширината на всеки участък е съответна на оптималните разстояния в човешкото тяло за дадения размер матрак. Така за тези от нас, които имат причини да предпочитат пружините, 7 зоновата POCKET SPRING система за матрак е доброто решение, което гарантира спокоен и релаксиращ сън.