Сигурно сте чували за особено високото качество на възглавниците, пълни с естествен пух. Дълги векове това бил най-големият лукс, като се има предвид, че много от хората, които въобще са ползвали възглавници, са ги пълнили с различна по вид слама или шума.

За съжаление в по-ново време учените установяват, че в основата на ръчно или автоматично изтръгваните перца  остават малки частици от плътта и кожата на животното. Върху тази основа с времето започват да паразитират микроорганизми, предизвикващи у някои хора алергии и астма.

Започва се търсене на нови материали, които не предполагат среда за алегрени, както и не задържат влага. Постепенно са разработени все повече материи, съчетаващи мекота и гъвкавост с чистота и безопасност откъм акари и микроби.

Формованият пух съдържа антиалергични силиконизирани влакна. Влакната са кухи, меки, но трайни, което ни осигурява дълготрайност на употребата. Свободното протичане на въздух във вътрешността предпазва от излишно натрупване на влага.

Полиуретановата пяна на водна основа се състои от гранули с различна плътност и размер, между които протича достатъчно въздух, предпазващ от развитието на микроорганизми. Възглавница с такъв пълнеж активно реагира на натиска и движенията на главата.  

Air Memory Foam поема с голяма мекота извивката на главата ни. Особено е удачна за тези които спят по гръб и настрани. Мемори пяната не се влияе от външната температура относно превъзходните си свойства.